De geschiedenis van Tripol's kennel:


Iemand vroeg mij waarom ik besloten heb Cockers te gaan fokken. Dat is nooit een bewuste keuze geweest, dat is me overkomen maar ik heb er geen moment spijt van gehad.

In 1971 ben ik begonnen met mijn eerste nestje: 4 pups werden geboren. Ik kwam toen al snel tot de ontdekking dat fokken veel meer was dan twee hondjes bij elkaar brengen. Ik ben toen gaan proberen om het beter te doen en ben ik me gaan verdiepen in fokken om het ras te verbeteren. Ik begon toen een beetje interesse te krijgen in het showen van cockers. En daar heb ik mensen ontmoet die er meer verstand van hadden Ze leerden me hoe het beter kon: door stambomen te bekijken en mijn type te vinden. Ik begreep nu dat mijn eerste cockers geen goed “fokmateriaal “ waren. Ik ben toen ook mijn honden gaan testen voor PRA en HD en ben met andere cockers gaan fokken.

Mijn eerste serieuze cocker was een blauwschimmel met tan teef uit Duitsland: Corda Von Raesfeld en zij was de stammoeder van mijn kennel. Daarna heb ik een blauwschimmel teefje Hilke von Haus Page gekocht, omdat die qua vererving goed paste bij wat ik had en wilde. Dit waren allebei bonte cockers en goede verervers. die honden zitten nog steeds achter mijn bonte cockers, onder andere achter Nederlands Kampioen Tripol's Funny Faisal en Nederlands Kampioen Tripol's Dream Light ,die ook wereldwinner is geworden. En zo begon mijn showcarriere.

In 1979 ben ik ook begonnen met éénkleur met 2 teven Encospa´s Kindly Received  en Tanac´s  Black Sombrero. Deze stammoeders zitten nog steeds achter mijn eenkleurlijnen.

Een van de meeste waardevolle prijzen die ik gekregen heb is de Gouden Erespeld van de Raad van Beheer: omdat ik me altijd zo intensief heb beziggehouden met het verbeteren van de gezondheid en karakter van de cockers. Ik was ook de voorloper van alle testen die bij de cockers gedaan worden. Ik heb in de loop der jaren ook nog meer dan 25 kampioenen gefokt waarvan er 15 Nederlands kampioen zijn geworden. Maar de gezondheid heeft voor mij altijd voorop gestaan: ik heb altijd naar eer en geweten de honden die ernstige erfelijke afwijkingen gaven uit de fok gehaald.

Tot voor kort had ik een kennel met ongeveer 25 Cockers, reisde van hot naar her met mijn hondjes, maar omdat ik een dagje ouder ben geworden heb ik er nu wat minder. Ik ga minder naar de show, omdat ik dat ook minder belangrijk vind. Maar ben nog wel actief in de fokkerij, fok af en toe een nestje, geniet van mijn cockers en ben bestuurslid van de CockerSpanielClub. Ik fok volgens de methode van de nieuwe kynologie. Dat is een andere manier om naar het fokken van honden te kijken, daardoor blijft ons ras gezond en verminderen we de inteelt en kunnen generaties mensen nog van gezonde cockers genieten.